Project description

Starting from a 1960s flat in a dilapidated state, Alberto and Cristina have succeeded in creating a contemporary ambience in which the intervention allows us to intuit the soul of the original space.

The concrete structure of the ceiling was recovered, the original sweet chestnut wood doors were restored, and the wooden gallery was reconstructed with the original quartering. From then on, the new materials are almost exclusively solid sweet chestnut wood and lime plaster. In the bathroom, the sweet chestnut wood floor is accompanied by an hexagonal stoneware tiling, and in the kitchen the sweet chestnut woodwork is combined with a carrara marble worktop.

Details

Architectural firm: ansedequintans.com         

Architect/Interior Designer: Alberto Quintáns and Cristina Ansede

Location: Vigo, Galicia

Date: 2018

Proov Mat.: SIERO LAM

Products used

Share in:

Share on facebook
Share on linkedin
DH